Z dôvodu veľkonočných sviatkov budú objednávky prijaté v období 28.3.2024-2.4.2024 expedované 3.4.2024. Ďakujeme za pochopenie.

Predstavujeme Sapunoteku

Najvoňavejšia časť chorvátskej Dalmácie sa nachádza v Tromilji pri Šibeniku. Divoká ruža, šalvia, levanduľa, citrón, slamienka, či olivový olej, sú tie najvyberanejšie ingrediencie, ktoré si úplne podmania vaše zmysly, keď prechádzate okolo. Sídli tu totiž výrobňa veľmi vyhľadávanej, čisto prírodnej a ekologickej kozmetiky značky Sapunoteka. 

"Autentické, jednoduché, čisté a vlastné.“ 

Životní a obchodní partneri Ivan Milišić a Marija Plavčić začali stánkom vedľa šibenickej katedrály sv. Jakuba. Záľuba a ekologické presvedčenie ich najskôr viedlo k výrobe mydiel pre vlastnú potrebu, priateľov a príbuzných. Dnes spolupracujú s obchodnými reťazcami a drogériami, ktorých regály zahŕňajú mydlá, krémy a oleje s prírodným podpisom Sapunoteka. V súčasnosti má ich tím množstvo zamestnancov v rôznych oblastiach, od prírodných vied až po marketing. Kvalitou svojich výrobkov, ekologickým balením a jedinečnou filozofiou postupne prenikli aj na zahraničné trhy a dnes je značka Sapunoteka známa po celej Európe.   

Ich začiatky boli netradičné, podľa niektorých obchodných kritérií dokonca neúspešné.  Bez veľkého počiatočného kapitálu, bez úverov, bez marketingu. Čas, láska, vytrvalosť a prístup „urob si sám“ boli ich jediné investície na úvod. „Našťastie sme na začiatku nemali príliš veľa peňazí - pretože ak by sme ich mali, určite by sme ich minuli na nesprávne veci,“ hovoria majitelia Sapunoteky. Od začiatku si všetko robili sami, učili sa za pochodu a na vlastných chybách. Príbeh tvrdej práce, vytrvalosti a viery sa tak premenil v uznávanú a vyhľadávanú značku prírodnej kozmetiky. 

„Prirodzené, spojené s prírodou a sebou samým.“ 

 

Od prírodných mydiel s vysokým obsahom domáceho olivového oleja sa postupne produktové portfólio Sapunoteky rozrástlo o telové mlieka, pleťové krémy, krémy na ruky, tuhé šampóny, éterické oleje, či produkty na holenie. Každý krém je unikátnou kombináciou špičkových prírodných zložiek a účinných látok pre dokonalú dennú aj nočnú starostlivosť o pleť a pokožku. Značke dodávajú pravý chorvátsky charakter telové peelingy a mydlá s morskou soľou, aby ste si vedeli vychutnať pocit pobytu pri mori aj každý deň vo vašej kúpeľni. Vďaka použitiu éterických olejov, prírodných bylín a domácich surovín je vôňa týchto produktov neskutočne príťažlivá, ba až „návyková“.  Človek má potrebu vyskúšať stále ďalšie a ďalšie výrobky tejto prírodnej kozmetiky. Pri ich výrobe nie sú použité žiadne prísady živočíšneho pôvodu (živočíšne tuky, mlieko, med, vosk, lanolín, keratín ...). Samotné výrobky, ako aj suroviny použité pri výrobe neboli testované na zvieratách. 

„Krása prírody, ktorá inšpiruje.“ 

Koncept balenia produktov je jednoduchý. Minimálne, ekologické a funkčné obaly - recyklovateľne kartónové škatuľky, či recyklovateľné hliníkové tuby. Jednoduchý a zároveň originálny a veselý obal vás núti tieto produkty vyskúšať, aj keď ste s nimi doteraz nemali žiadne skúsenosti. Čistý hliník, v ktorom sú balené krémy je nerozpustný vo vode, nereaguje s inými látkami a zároveň chráni bioaktívne kozmetické zložky pred svetlom a kyslíkom. Pre maximálnu funkčnosť a minimálny dopad na životné prostredie.

Je nám preto cťou, že vám túto exkluzívnu značku prírodnej kozmetiky priamo z jadranského pobrežia prinášame v našom e-shope. Pevne veríme, že tak ako sme my v Eliteq-u podľahli nadšeniu zo Sapunoteky, rovnako očarí aj vás, našich verných zákazníkov. Pretože... 

„Nadšenie zo Sapunoteky je nákazlivé.“

Katarína