Hor sa na dovolenku!

Po viac ako roku odopierania si, dodržiavania pravidiel a obmedzovania sa, si zrejme väčšina z vás povedala, že stačilo a nevie sa dočkať letnej dovolenky. Po tejto dlhej dobe a minulom lete strávenom doma, sme si povedali DOSŤ! Nespoliehame sa na last minute ponuky, chceme ísť hneď, rýchlo, kým sa ešte dá. Kým nás zas nenapadne nejaký nový gama/delta variant alebo kým sa naši štátni predstavitelia nerozhodnú, že doma je nám najlepšie. Šum mora, zabáranie prstov do piesku, či dlhé večerné prechádzky... predstava, ktorej len málokto z nás vie odolať.

Dúfali sme, že absolvovaním očkovania sa nám otvoria dvere do sveta, že získame „priepustku“ a život bude zas ako predtým. Bohužiaľ nebude. Faktom je, že ani najinovatívnejšia vakcína na svete nám neposkytne dokonalú ochranu pred neustále vyvíjajúcimi sa variantmi rôznych vírusov.

 

Čo mám teda robiť, keď nechcem sedieť doma?

 

Pribaľte si k vašej povinnej dovolenkovej výbave okrem plaviek, osušky a opaľovacieho krému aj kvalitný respirátor. Nikdy neviete kto sedí vedľa vás v lietadle, kto použil toaletu pred vami na benzínovej pumpe, či kto podal mince servírke pri platení za pohár vína pri západe slnka. Aj keď na väčšine miest je už k dispozícii dezinfekcia rúk, dostupnosť kvalitného respirátora však nemusí byť úplnou samozrejmosťou. Vybavte sa teda už doma.

S našou ponukou českých respirátorov Tex-Tech si môžete nielenže vychutnať vašu dovolenku, vďaka farebným variáciám si ich viete doladiť aj k vášmu letnému outfitu. Nikto po vás nechce, aby ste ležali na pláži s respirátorom, držme si istú úroveň zdravého sedliackeho rozumu. Avšak pri návšteve múzeí, nákupe suvenírov, či ceste vlakom by to mala byť samozrejmosť. Iba tak si zaistíme možnosť ďalších dovoleniek, letných grilovačiek s priateľmi a „letných táborov“ detí u babky a dedka. A keďže ochrana tváre je pre nás už istým štandardom, je dôležité nezabúdať ani na  vnútornú ochranu. Tú nám zabezpečí kvalitný betakarotén, vďaka ktorému zostane naša pokožka krásne opálená aj dlho po skončení dovolenky. Ako bonus taktiež pôsobí na udržanie zdravého zraku. Aby sa vám ten Don Juan na pláži z diaľky nezdal náhodou neodolateľnejší než v skutočnosti je. A ako čerešničku na záver získate posilnenie imunity, ktoré sa hodí určite každému z nás.

 

A čo ak dovolenkujeme s deťmi?

 

Či už odložíte svoje ratolesti k starým rodičom alebo si ich pribalíte so sebou na cestu za dobrodružstvom, nezabudnite, že aj oni sú zraniteľní a na rozdiel od nás dospelákov,  sa nedokážu ochrániť sami. Preto im nezabudnite do batôžka prihodiť balíček kvalitných rúšok pre drobcov a respirátorov pre väčšie deti. Nikdy totiž neviete, čo taký malý výletník na dovolenke vyvedie. Niekedy stačí aj nevinný pád z hojdačky a malý cestovateľ musí ísť na ošetrenie do nemocnice. A asi by ste  s ním nevstúpili do nemocnice v cudzej krajine bez toho, aby ste mu nasadili kvalitné rúško. Ale aby sme nemysleli stále iba na to najhoršie, v základnej dovolenkovej výbave pri cestovaní s deťmi by určite nemal chýbať hlavne dezinfekčný sprej na drobné poranenia a náplaste s vodeodolnou úpravou.  Nech máte prvú pomoc stále po ruke.

 

Uprednostňujete more alebo hory?

 

V oboch prípadoch pre vás bude užitočným pomocníkom Levanduľová silica s rozprašovačom vhodná na priamu aplikáciu na pokožku. Levanduľa pôsobí upokojujúco na slnkom podráždenú pokožku a menšie popáleniny. Vďaka veľmi nízkej dermálnej dráždivosti nie je potrebné ju vopred zmiešať s olejom, ale je možné ju priamo aplikovať na postihnuté miesto. Zatiaľ čo väčšina z nás miluje harmonizujúcu vôňu levandule, pre kliešte a iný hmyz je neznesiteľná. Preto po jej aplikácii na členky a zápästia získate úžasný prírodný repelent pre pobyt v prírode.

Aj keď si všetci radi užívame leto a horúce slnečné dni, naše telo to môže častokrát vnímať inak, pretože vysoké teploty a podcenenie pitného režimu môžu spôsobiť v lepšom prípade iba vyčerpanie. Šumivé tablety Magnézium s B-komplexom a vitamínom C vám v batožine nezaberú veľa miesta a môžu byť neoceniteľným pomocníkom po náročnej túre, či celom dni strávenom na horúcej pláži.

A čo na záver?

Želáme vám nádherné leto. Užite si ho naplno, ale zodpovedne. A hlavne nezabúdajte, že aj naše Slovensko je prekrásne a ponúka neuveriteľné more možností na strávenie príjemných chvíľ. Nech sa už rozhodnete akokoľvek, vedzte, že sme partnerom pre vaše zdravie, preto sa na naše produkty môžete spoľahnúť.